Personal styling: hoe je je eigen stijl creëert. - Rachel Miller Styling
Hoe creëer ik mijn eigen stijl, is een vraag die veel vrouwen hebben. Tijdens een personal styling sessie  adviseer vrouwen op basis van hun eigen figuur. Maar ik kijk ook naar haar eigen stijl en daar pas ik mijn advies op aan. Maar hoe weet je wat je eigen stijl is? Ik heb zelf ook best veel stijlen gehad maar weet nu goed wat mijn stijl is. Natuurlijk verandert het nog steeds wel eens afhankelijk van mijn mood, maar dat is ook helemaal niet erg. Naarmate dat ik ouder ben geworden zit er wel een lijn in. Met deze simpele tips hoop ik je een duwtje in de juiste richting te geven.
Kledingkast, Setjes maken, Eigen stijl, moodboard, inspiratiebord, lifestyle, Outfitinspiratie, combineren, pinterest, wishlist, rachel miller styling
51171
post-template-default,single,single-post,postid-51171,single-format-standard,edgt-core-1.2,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,yummy mommy-child-ver-1.0.0,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Personal styling: hoe je je eigen stijl creëert.

Hoe creëer ik mijn eigen stijl, is een vraag die veel vrouwen hebben. Tijdens een personal styling sessie  adviseer ik vrouwen op basis van hun eigen figuur. Maar kijk ik ook naar haar eigen stijl en daar pas ik mijn advies op aan. Maar hoe weet je wat je eigen stijl is? Ik heb zelf ook best veel stijlen gehad en weet nu goed wat mijn stijl is. Natuurlijk verandert het nog steeds wel eens afhankelijk van mijn ‘mood’, maar dat is ook helemaal niet erg. Naarmate dat ik ouder ben geworden zit er wel een lijn in. Met deze simpele tips hoop ik je een duwtje in de juiste richting te geven.

 

Maak een top 10.

Ga naar je kledingkast en haal daar je 10 favoriete items uit. Dit zijn de kledingstukken die je het meeste draagt. Hier horen ook jassen, schoenen en eventueel tassen bij. Leg ze op je bed of op de grond en kijk naar wat er ligt. Zie je er een lijn in? Kijk naar de pasvorm, kleur en materiaal. Zijn het veel items met een print of juist effen stoffen? Als het goed is zie je wel een overeenkomst in één of meerdere van deze opties.

 

Wat voor lifestyle heb je?

Werk je of werk je niet? Als je niet werkt heb je behoefte aan andere kleding dan wanneer je wel werkt. En als je werkt wat voor werk doe je dan? Heb je zittend of staand werk? Dat zijn allemaal vragen die je stijl beïnvloeden. Een vrouw die bij een advocatenkantoor werkt ziet er anders uit dan vrouw die bij een kinderopvang werkt. Wat je in je vrije tijd doet is ook belangrijk. Sta je in de weekenden langs de lijn of ga je gezellig borrelen met vrienden. Kijk dus goed naar jouw eigen leven en pas daar je stijl op aan.

 

Maak outfit foto’s. 

Als je iets aan hebt waar je je helemaal happy in voelt maak dan een foto van jezelf in de spiegel. Als je dit een tijdje doet, zie je vanzelf je stijl verschijnen. Welke combinaties maak je? Draag je veel of weinig accessoires? Welke pasvorm en welke kleuren draag je graag? Op deze manier zie je waarom jij iets mooi vind en kan je dat weer gebruiken voor het creëren van jouw eigen stijl.

 

Maak een inspiratiebord. 

Door een inspiratiebord te maken zie je in één opslag wat jouw ultieme stijl is en waar je naartoe kan werken. Verzamel alles wat je direct aanspreekt. Kijk naar vrouwen die je inspirerend vind, wat dragen zij? Dit bord kan je op Pinterest maken of ouderwets (wat eigelijk veel leuker is) plaatjes uit tijdschriften scheuren en op een groot vel plakken.

 

Maak een wishlist. 

Je hebt nu, als het goed is, een goed beeld van de stijl die je aanspreekt. Ook zie je wat er nog mist in je eigen kast. Maak een lijst van de items die ontbreken en ga die aanschaffen. Op deze manier ga je gericht de stad in en kom je niet met items thuis die je eigenlijk niet nodig hebt. Maar let wel op wat bij je past. Als je bijvoorbeeld de minirok heel leuk vindt maar dat niet bij je figuur past, probeer daar dan een variatie op te zoeken. Kijk naar stijlen die je aanspreken en geef daar jouw eigen draai aan.

 

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren om je eigen stijl te creëren. Als je eenmaal je eigen stijl hebt gevonden kan je gaan experimenteren en ga je merken hoe leuk het is om hiermee bezig te zijn.

Rachel Miller
rachel_miller_@hotmail.com